Sådan passer du på din PC

gds11

At købe en ny computer er en dyr fornøjelse, og derfor ønsker alle, at deres PC skal holde i så lang tid som muligt. Man kan forlænge en computers levetid betydeligt, ved at passer godt på den. Både når det kommer til det ydre og det indre.

Få din PC til at holde så længe som muligt

Uanset om du lige har fået en ny PC, eller du har en ældre model, som du er glad for, så er det næsten helt sikkert at du er interesseret i, at den skal holde så længe som muligt. En PC er en betydelig udgift, og derfor bør man også passe på den, så man får så meget ud af den som muligt.

Man kan passe på den på forskellige måder, da der er flere aspekter at tage hensyn til. Det er ikke nok, at man passer på selve PC’en, og sørger for at den ikke får ridser eller andre fysiske skader. Det er lige så meget dens indre samt ydeevne, der skal være fokus på.

Det er nødvendigt, hvis man ønsker den længst mulige levetid, samt at dens performance skal være i top. Der er mange ting, man kan gøre, uanset om man har valgt en lille mini PC eller en stor 13 tommer. Det er også ligegyldigt om man er til Asus, Samsung eller Apple.

online_sikkerhed_hacking

Beskyt det ydre og det indre

Man har ofte givet en del for en PC, og ofte er det en bærbar en af slagsen, der bliver købt. Den skal måske bruges til skole eller arbejde, og derfor er det nødvendigt at have den med på farten stort set alle ugens dage. Her skal der passes ekstra godt på den, og det gøres bedste ved at investere i et såkaldt sleeve, eller en lomme, hvor PC’en passer perfekt ned i.

Desuden kan det betale sig at anskaffe en god computertaske, så den er dobbelt beskyttet, hvis uheldet er ude. Med denne beskyttelse vil computeren kunne modstå selv et hårdere slag. Der findes heldigvis et stort udvalg både af sleeves og computertasker, og man kan finde noget for enhver smag.

Derudover kan man vælge, om man vil have en taske til at slynge over skulderen, eller en rygsæk. De fås også forskellige størrelser. Det er især skærmen, man beskytter, da det kan være en dyr fornøjelse at få lavet skærmen på en PC.

computer_taske_

Man bør dog også have fokus på computerens indre, og det betyder især, at den skal beskyttes mod malware og virus. En computer uden beskyttelse kan få fatale konsekvenser. Det gælder især for PC’er med Windows som operativt system, selv om andre bærbare computere med f.eks. Mac OS eller Linux ikke er uden for fare.

Det gælder om at finde det rigtige antivirusprogram til din PC, og få det installeret hurtigst muligt Der findes mange forskellige muligheder på markedet, både gratis og betalte løsninger. Her skal det ikke være en hemmelighed, at man er bedst dækket ind, hvis man vælger en betalt løsning. Hvis man ikke er typen, der browser internettet meget, kan det være at en gratis løsning er nok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *