Sikker og effektiv brug af din computer

gds11

Mange af os bruger vores computer på daglig basis. Både derhjemme rent privat, til streaming af film, søgninger på google, til at finde opskrifter, spille spil på og meget mere. Computeren er også et redskab for mange i forbindelse med arbejde, både hvis du arbejder derhjemme eller på kontor. Derfor er det også vigtig at computeren fungerer så effektivt som muligt, og at man trygt kan bruge internettet, uden at frygte for virus, hacker angreb osv.

Sikker på internettet

Når vi færdes på internettet er der mange skjulte trusler der ligger på lur. Det er vigtigt at holde din computer fri for virus eller hacker angreb, og det er meget nemmere at forebygge end at rode bod på når skaden er sket.

Der findes mange forskellige slags virus, både dem der kun kan komme på din computer hvis du aktivt downloader eller streamer noget, men der findes også virusser der f.eks. bider sig på din e-mail, og helt uden din hjælp, sender sig selv ud til hele din kontaktliste.

Der findes heldigvis antivirus programmer der hele tiden holder øje med hvad der sker på din computer, den stopper virusser i at angribe, holder øje med uvedkommende, og den advarer dig hvis du bruger hjemmesider der kan være en risiko for dit privatliv. Med et godt antivirus program kan du derfor sørge for at du er sikker på internettet.

online_sikkerhed_hacking

Når computeren er langsom

Der findes intet værre end en langsom computer. Både når det gælder privaten og i arbejdssituationen. Der kan være mange grunde til at din computer ikke fungerer som den skal, og heldigvis er de fleste problemer lette at løse, hvis bare man ved hvordan.

Den mest almindelige grund til dette er virus eller malware, hvilket kan løses med et godt antivirus program. Det kan også være at din computers harddisk er fyldt op, så bliver du nødt til at rydde op i computeren, smide det ud du ikke bruger, og måske investere i en ekstern harddisk hvor du kan gemme billeder og filer på, som du ikke bruger hver dag. I nogle tilfælde kan din harddisk også være defekt, og i dette tilfælde er der ikke nogen anden løsning end at købe en ny.

Det kan også være den simple årsag at din computer simpelthen har været tændt for længe. Alle computere har brug for at blive genstartet engang imellem, sådan at den kan bruge sin fulde kapacitet, så sørg for at slukke din computer når den ikke er i brug.

Et andet problem der ofte ses, er at computeren er for varm. Din computer skal kunne køle sig selv af, og hvis der er for meget støv inde i computeren kan blæseren ikke fungere optimalt. Sørg derfor for at computeren ikke altid står på overflader hvor den kan fange meget støv, f.eks. i din seng. Du kan også bruge en kompressor med et lavt lufttryk til at puste ind i computeren så støvet kan komme ud.

online_sikkerhed_hacking

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *