Ændr dine omgivelser, og sørg for, at din computer kan yde det bedste

gds11

En computer er en maskine. Det betyder, at dens ydeevne selvfølgelig er afhængig af indre faktorer, software-systemerne i computeren. Men ydeevnen er også afhængig af de ydre faktorer, så som placering af computeren, blæser, støv og så videre.

Vi viser dig her, hvilke ting du bør være opmærksom på, når det kommer til din computers ydre faktorer såsom placering og støv i blæseren på din stationære computer.

Placering af din bærbar

Det sker for rigtig mange, især unge, at de sidder med deres bærbarer i sengen. Det giver en utrolig dårlig ydeevne, fordi der er stor chance for, at dynen blokere den bærbares lufttilstrømning, så computeren bliver overophedet.

Dette kan man undgå, hvis man ikke sidder med computeren i dynen, men på en plade. Man kan selvfølgelig også rykke op til skrivebord, hvor der garanteret også er en bedre siddeposition ved. Hvis man kan, er det generelt en god idé at sidde med computeren på en overflade, hvor den har direkte adgang til luft. På den måde risikerer man ikke, at computeren bliver overophedet og miste ydeevne.

Pas_på_PC_

Støv i stationære computere

Hvis der sidder støv i hardwaren, er dette også noget, der er den grad kan få en computers ydeevne til at sænke sig. Det ses oftest i de stationære computer, at støvet finde en vej ind til for eksempel lufttilstrømning. Det vil igen forårsage en opvarmning af computeren, hvilket nedsætter dens ydeevne drastisk.

Hvis du har problemer med din computers ydeevne, er det derfor en god idé at rengøre hele skellet for støv. Det kan være en stor hjælp i forhold til at få din computer til at køre optimalt igen, så du undgår lag, når du spiller, eller at din computer går ud, når du skriver eksamen.

Du skal dog huske på et vigtigt råd, som gælder for rengøring af alt elektronik. Hvis du skiller din computer ad, så er det utroligt vigtigt, at du anvender en hårtørrer, der puster luft ud, fremfor en støvsuger, der suger luft ind. Derved undgår du, at du pludseligt mister løse dele af computeren ned i støvsugeren.

Pas_på_PC_

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *