Guide: sådan får du mest ud af de elektriske apparater i dit hjem

gds11

Køleskab, tørretumbler, mobiltelefon og brødrister. Dette er kun nogle af de apparater i dit hjem, som er elektriske. Vi fylder vores hjem med maskiner, der drives af strøm. Det er ikke noget vi tænker over, men vi er af den grund de vildeste storforbrugere af strøm.

Og alle disse maskiner er selvfølgelig med til at gøre vores liv og vores hverdag mange gange nemmere. Derfor er det kun godt, at vi bruger dem som en aktiv del af vores livsstil. Men samtidig koster de penge, for elforbruget er selvfølgelig noget, der kan mærkes i de månedlige udgifter. Her kommer derfor en guide til, hvordan du optimerer brugen og af de elektriske apparater i dit hjem, og samtidig sparer på strømmen.

Udskift klassiske pærer med led-pærer

Der er pærer i alle dine lamper. Det er pærerne, som sørger for, at der kommer lys i lamperne, og pærerne skal være tilsluttet strøm for at virke. Det er vigtigt med lys i hjemmet, både af praktiske årsager men også for humøret og komforten.

Men pærer trækker selvfølgelig en masse strøm. Her kan du virkelig optimere, hvis du udskifter dine normale pærer med led-pærer. Led-pærer kaldes også for sparerpærer, fordi de bruger langt mindre strøm og spilder langt mindre energi. Det kan du læse mere om på https://www.apaere.dk/hvad-er-en-led-paere/.

Opdater din computers styresystem

Computeren er helt sikkert en maskine, som du bruger utrolig meget i din hverdag. Hvad end du har en smart lille bærbar eller nyder at side ved en stationær med stor skærm, så bruger du den helt sikkert flere timer dagligt.

Men hvis din computer er blevet langsom og hele tiden skal sluttes til strøm, så trænger den måske til en opdatering eller en rensning. Det kan du nemt gøre, blandt andet ved at opdatere styresystemet eller slette nogle af de overflødige filer, som ligger på den. Det er også en god idé nogle gange at lade din computer løbe helt tør for strøm og så oplade den fuldt op uden at tage den ud af stikket – dette optimerer batteriets levetid.

Brug mikrobølgeovn eller brødrister

Ovnen er selvfølgelig et enormt vigtigt apparat i dit hjem, for ovnen er en af grundpillerne i de fleste danskeres madlavning. Men er du klar over, hvor meget energi det kræver at opvarme noget med ovnen?

mikroovn

Du skal selvfølgelig bruge ovnen, når det er nødvendigt. Men når det for eksempel kommer til at varme ting op fra frost, så er der nogle alternativer, som er langt mindre energikrævende. Dette kunne for eksempel være mikrobølgeovnen eller brødristeren, hvis det er nedfrosset brød, der tales om.

Sluk stikkontakterne

Dette her gælder ikke et bestemt elektrisk apparat, men er sådan mere generelt. Når du har en lampe, en oplader eller noget lignende siddende i et stik, så bruger apparatet stadig strøm, selvom det ikke er tilsluttet et andet apparat eller er tændt. Derfor er det en rigtig god idé for eksempel ikke bare at slukke fjernsynet, men også at slukke for det på kontakten.

Det kan virke en smule besværligt til at starte med, men det er nemt at gøre det til en vane. Du vil helt sikkert opleve, at det er en vane, som gør din elregning betydeligt mindre. Desuden er det sundt for din apparater at være koblet helt af en gang imellem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *