Det kan godt betale sig at opgradere IT sikkerheden

gds11

De første hackere, for over 30 år siden, var langhårede nørder. De havde taget den spæde IT teknologi til sig og lærte at programmere. Og så begyndte de at eksperimentere med sjove koder, der senere blev kaldt virus. Det var helt uskyldigt. En typisk computervirus dengang var en nøgen pige på 36 pixels, der dansede over monokrom skærmen. Men der gik ikke lang tid, og så begyndte ondskaben at indtage cyberspace. 

Virus der kunne formatere og endda udbrænde harddisken begyndte at sprede sig i 90’erne. Og i samme periode dukkede også de første cyber-forbrydelser op. IT kyndige, der hakkede sig ind i banker, og stjal mikroskopiske beløb. Men mange millioner af gange. Der fandtes ikke engang love til at takle disse hændelser.

I dag er IT sikkerhed et meget alvorligt anliggende. hackere er stadig nørder, men de arbejder for organiseret kriminalitet eller endda fjendtlige efterretningstjenester. 

hacker på mørk skærm

 

Få et sikkerhedstjek

Ransomware er det seneste skud på cyberkriminalitet stammen. Ideen er ondskabsfuldt genial: din computer hakkes og så bliver alle data på harddisken krypteret af hackerens malware. Det ville tage en supercomputer ca. 30 år at bryde en 128 bit kryptering. Og det er langt fra den stærkeste kryptering der i dag findes. Hvis du vil ønsker dine data tilbage i din livstid, skal du betale en løsesum i Bitcoins. 

Ransomware kan ramme alt og alle. Fra hospitaler og kraftværker til privatpersoners fotoalbums. Hvis du arbejder med vigtige data, eller handler værdipapirer online, så kan det være en god ide med et professionelt sikkerhedstjek. 

lås på html kode

Lån penge til nyt udstyr

Hvor gammelt både din hardware og software er, spiller også en stor rolle for sikkerheden. Gamle computere kan ofte ikke køre den nyeste sikkerheds software. Ældre styresystemer er fuld af kendte sikkerhedshuller, og det samme gælder for programmer og apps. At opgradere alt dit grej til et højere sikkerhedsniveau, kan sagtens få dit budget i klemme. 

Lån penge med det samme og undgå fortvivlelse. Med en online guide til hurtiglån kan du straks finde de bedste lånetilbud. Der har været politisk pres på lånyderne, og det kan allerede ses på, at der nu er flere forbrugslån med rigtig lave renter og omkostninger. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *