Sådan vælger du den rigtige bærbare

gds11

Der er mange faktorer, der spiller ind, når du skal vælge en ny bærbar. Er det hovedsageligt til at se film eller tjekke e-mails? Eller skal du sidde mange timer foran den, og udføre tunge arbejdsopgaver? Størrelse og vægt er to andre faktorer, der ligeledes har betydning.

Det er ikke ligegyldigt, hvad den skal bruges til

Det kan være svært at vælge den rigtige computer, og det er ikke helt ligegyldigt, hvad hovedformålet med den er. F.eks. er der stor forskel på, om man skal bruge en computer til studie eller arbejde, som skal være handy at have med i tasken, eller om man primært skal bruge den til at spille på.

Umiddelbart vil en standard notebook til omkring 4-5000 kr. og 128 GB være nok til at dække de flestes behov, både når det kommer til studie, arbejde og fornøjelse. Der kan dog være mange grunde til at investere lidt mere, når der skal købes ny computer.

Først og fremmest skal man beslutte, om man vil have en bærbar computer, en tablet eller en hybrid løsning. For i nogle tilfælde kan en tablet være nok, til at dække behovet for at være online.

Laptop

Tablet, bærbar computer eller en hybrid?

Tablets er gode til at vise indhold, som f.eks. hjemmesider, film, e-mails, serier, videoer, m.m. De er utroligt nemme at have med, og kan nemt transporteres eller bruges derhjemme i sofaen. Derfor kan de være utroligt praktiske, men hvis man har brug for at sidde koncentreret i mange timer, og arbejde, så vil en bærbar med et ordentligt tastatur være en bedre løsning. Når det er sagt, så bør det nævnes, at man også kan få tastatur til tablet, og dermed få en hybrid løsning. Det er dog vigtigt at investere i et tastatur i god kvalitet.

Hvis man skal være kreativ eller produktiv, enten i forbindelse med studie eller arbejde, eller hvis man skal lave noget med grafik, så bør man gå efter en bærbar computer. Man vil have en større skærm at arbejde på, og man vil ikke blive så træt i hverken øjne eller fingre efter mange timers arbejde.

Det gælder også, hvis man sidder i mange timer foran computeren og spiller. Her er det ikke kun komfort, der spiller ind, men også hvor meget computeren kan ude. Her får man mere muskelkraft med en bærbar fremfor en tablet.

Fokus på arbejdsopgaver, vægt og mobilitet

Man bør altså ikke kun se på form og type, når man køber ny bærbar. Især ens daglige behov og adfærd har meget at skulle have sagt. Der er især 3 ting, der har betydning, nemlig de arbejdsopgaver, der skal udføres, vægten og mobiliteten.

Laptop

Vægt og størrelse er to faktorer, der har stor indflydelse på prisen. For jo lettere en bærbar er, desto mere arbejde lægges der i at få alle elementerne til at være mere specialiserede. Den nye og hurtigste elektronik i små størrelser er lig med en højere pris. Derfor har størrelsen ligeledes indflydelse på prisen, da vi igen taler om en mere specialiseret computer.

Det bliver sværere og dyrere at producere produktet, hvilket presser prisen i vejret. Man betaler også ekstra for den komfort, at det bliver lettere at transportere den bærbare. Et godt eksempel på en let bærbar er de såkaldte Ultrabook, der lever op til visse standarder når det kommer til vægt, hastighed og batterilevetid. Ofte kan man finde produkter til en fornuftig pris.

Hvis man derimod vælger en PC der kan udføre lidt tungere opgaver, såsom 3D spil, og som har ekstra hestekræfter, så vil det ligeledes blive en smule dyrere end en standard bærbar. Og den vil også være en smule tungere end gennemsnittet.

Når man udfører tunge opgaver, så sætter det pres på grafikkort, RAM og processor. De vil derfor være større og dyrere i denne type computer. Det kan man f.eks. se med hensyn til gamer PC’ere, der er langt større end gennemsnittet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *