Guide: Sådan undgår du en flækket computerskærm

gds11

Du har heller sikkert prøvet det. Siddet med en svær opgave, om det så er skole- eller arbejdsrelateret, og foran dig står en computer med en flækket skærm. Måske er det hele skærmen der er blevet næsten ulæselig, eller også kan det være en lille irriterende flække der gør det næsten umuligt for dig at finde ’save’ knappen i Word.

Under alle omstændigheder er der får ting ligeså ophidsende og frustrerende, som en flækket skærm. Er du student er den især gal, hvis det er din computerskærm der er flækket. Ift. skolearbejde er computeren jo efterhånden blevet centrum. På den ligger dit skoleskema, dine opgaver, du skal ofte aflevere dine opgaver via din computer. At kalde den uundværlig ville ikke være nogen overdrivelse.

Men hvilke forholdsregler kan du så tage for at sikre dig at uheldet ikke er ude? Du er kommet til det helt rigtige sted. Det eneste du skal gøre, er blot at læse videre.

Pak den ind i vat

Okay, måske ikke ligefrem vat, men billedet holder nu alligevel. En af de store fare for en computerskærm, er at blive presset, eller selvfølgelig hvis der støder noget ind i den. Ligger din computer blot løst i din skoletaske, er der en risiko for begge disse to ting.

taske

Bøgerne skramler frem og tilbage når du går, og laver du et lille hop el.lign. kan en af bøgerne nemt komme til at slå så hårdt ind i din computer at skærmen flækker. Og er der først kommet bare én lille flække, skal der ikke meget mere til før det spreder sig over hele skærmen.

Et godt bud kunne altså være at investere i en computertaske. Man kan finde tasker med indbyggede rum til computere, men ideelt ville det være hvis du havde en hel separat taske til din computer. Har du en kort dag på studiet er den også smart at have, så du ikke behøves at slæbe hele din taske med hvis du faktisk kun skal bruge din computer.

Pas på andre i trafikken – inklusiv din computer

Forestil dig at den gule bil på ovenstående billede er din. Efter du er kommet over chokket, slår det dig. Du lagde din computer om i bagagerummet. Den var endda i sin ekstrabeskyttende computertaske, og du har været så forsigtigt. Men i sådan en ulykke er den ikke til at redde. Din computer er mere smadret, end blot en flækket skærm.

bilullykke

Passer du ikke på i alle områder af dit liv, kommer din computerskærm også i fare. Er du enten student eller arbejder meget med din computer, har du den trodsalt højst sandsynligt med dig hvor end du går hen.

De fleste trafikulykker sker når bilisten er påvirket, men en anden grund til mange trafikulykker er at bilisten køre i en bil de ikke er vant til – fx en ny bil. Så det er vigtigt at det første du gør når du køber en ny bil, er at få den sikret.

Det vil spare både dig, din computerskærm og din økonomi en masse ærgerlige skader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *