Husk de bløde værdier

gds11

Vores verden bliver mere og mere teknisk og digitaliseret. Mange jobs foregår i højere og højere grad online. Det er der mange fordele ved, og vi ville nok nødigt undvære det. Det betyder dog ikke, at vores behov for nærvær og bløde værdier er forsvundet.

Det har stadig en stor værdi at være sammen med andre mennesker, og også på andre måder er det væsentligt at dyrke de mere bløde værdier – også selv om vi ofte har meget travlt i vores hverdag.

Nærvær i familien

Familien er det tætteste og mest definerende bånd, vi har. Derfor er det vigtigt, at vi ikke bare tager det for givet, at vi har en familie, og at vi pr. definition elsker hinanden. Vi er nødt til at være sammen med hinanden både mentalt og fysisk.

Det betyder blandt andet, at vi skal prioritere samværet med vores nærmeste familie, og at vores samvær helst skal være fri for diverse skærme. Vores forskellige devices er vigtige og praktiske, men de bør ikke dominere den måde, familien er sammen på.

Prioriter dit kæledyr

Dyr lader sig ikke sådan digitalisere. De er tilstede i nuet på en helt umiddelbar måde. Derfor er du nødt til at forholde dig til dit kæledyr på en nærværende måde. Hvis du for eksempel har en kat, så vil den insistere på, at du giver den noget opmærksomhed. Det er kun rimeligt.

En kat kan jo netop stimulere dit behov for bløde værdier i dit liv. Den skal passes og plejes, og så skal du give den et ordentligt samvær. Det er oven i købet også sundt for dig selv. Når du aer eller leger med din kat, så får du kontakt både til katten og til dine blødere sider. Det er til gavn for begge parter.

Du må også gerne forkæle din kat, give den masser af kærlighed og opmærksomhed – og så kan du give den det mest optimale foder. Det kan være medvirkende til dens gode trivsel. Giver du for eksempel katten noget foder fra Eden, så ved du, at den indeholder alt det, som katten har brug for ernæringsmæssigt. Du kan finde mere information om Eden kattefoder her. Det bliver din kat glad for.

Prioriter din kæreste

Det gode sunde og kærlige parforhold kommer ikke af sig selv. Det er essentielt at have en livspartner. Kærlighed lever af kærlighed. Jo mere, du giver, des mere får du. Det er egentlig ret simpelt. Derfor er du nødt til at prioritere tid og nærvær sammen med din kæreste.

Læg samtlige devices langt væk, og kig din kæreste dybt i øjnene hver dag. Det kan man godt risikere at glemme, men husk på, at alt andet end kærlighed er ligegyldigt, når det kommer til stykket.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *