Invester penge i at sikre din computer

gds11

Cybercrime og diverse forskellige hacker-angreb, vira og alskens digitale problemer er blevet hverdagskost, og de digitale kriminelle bliver stadigt dygtigere til deres arbejde. Det er derfor også alfa og omega, at du sikrer dig så godt som muligt mod hacker-angreb og virus, så hackerne ikke får fingre i hverken private oplysninger eller forretningshemmeligheder.

Bærbar_computer

Vær kritisk

En stor del af de digitale angreb sker ved fremsendelse af mails og sms’er, der beder dig trykke på et link. Når du trykker på linket, gives der adgang for hackerne til at angribe din computer eller telefon, herunder trække alle dine personlige informationer, fotos og andre private forhold ud. Du tænker sikkert, at de ikke kan ske for dig, men desværre bliver disse cyber-kriminelle mennesker dygtigere og dygtigere til at kreere e-mails, der ligner, at de kommer fra personer eller virksomheder, du stoler på.

Du skal derfor altid være på vagt, hvis en afsender af en e-mail beder dig klikke på et link, eller hvis e-mailen indeholder en vedhæftet fil, som du bedes åbne. Du behøver ikke være nervøs for samtlige e-mails, du modtager fremover, men en sund skepsis er klart på sin plads.

Hvis du er i tvivl, skal du først og fremmest tjekke e-mailadressen på afsender. Typisk er de nemlig ekstremt lange, snørklede og kodede, hvis der er tale om en hacker eller nogen, der bestemt ikke vil dig godt. Du kan også nærlæse e-mailen for eventuelle fejl, der tyder på, at en maskine har oversat e-mailen. 

Gode virusprogrammer eller en it-haj i baghånden

Uanset hvor kritisk din sans måtte være, kan du dog stadig opleve hackere, der er så dygtige, at de alligevel kommer igennem i din telefon eller din computer. Og her er det vigtigt at sikre dig selv bedst muligt gennem et antivirus-program, der er helt opdateret, og som kan beskytte dig mod langt det meste.

Der findes uendeligt mange udbydere af antivirus-programmer, og du bør gøre dit forarbejde grundigt for at finde det helt rigtige program. Her kan du for eksempel læse andre brugeres anmeldelser af det enkelte antivirus program på nettet, så du føler dig sikker på, at programmet kan levere det, du har brug for. 

Det er også altid godt at alliere sig med dygtige it-kendere, som kan hjælpe dig med at begrænse skaden, hvis uheldet skulle være ude.
Det er dog ikke altid billigt at være sikker, derfor kan du herunder læse om finansiering gennem et kviklån.

Hacking

Er det dyrt at sikre sig mod virus og hackere?

Afhængig af dit behov for sikkerhed, behøver antivirus ikke nødvendigvis være en bekostelig affære. Jo større dit behov er, jo dyrere bliver det dog også – og det gælder selvfølgelig særligt, hvis du har brug en it-kyndig til at redde dig ud af en hacker-klemme. Det vil ofte være en akut situation, hvor du enten må benytte dig af kviklån eller banklån for at få den rette hjælp.

Fordelen ved online lån vil her være, at du kan få kviklån nu og her, og dermed kan du hyre hjælp straks. Dét kan være med til at begrænse skaden, og samtidig er du på forkant med eventuelle senere hackerangreb mod din computer eller mobiltelefon. Vær dog blot opmærksom på at tilbagebetale det lånte beløb, så hurtigt du kan, da disse lån typisk er markant dyrere end andre lån. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *