Er du i IT-branchen? Så skal du huske fagforening og a-kasse

gds11

Uanset om du er programmør, designer eller projektleder i IT-branchen, så kender du godt til dens mange lunefuldheder. Og det er en branche, hvor der kan være mange forskellige arbejdsopgaver såvel som forskellige arbejdsmiljøer. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du har en tryghed og sikkerhed her.

Og i Danmark har v i en stolt tradition af at opnå den sikkerhed med vores organisationer på arbejdsmarkedet! Fagforeninger og a-kasser er begge vigtige spillere her – men hvorfor skal du være med i dem?

Få de rigtige lønforhold

Løn er utroligt vigtigt, og uanset hvor meget vi gerne vil lade som om, at penge ikke fylder så meget, så gør de tit det. For der skal en løn til at betale for huslejen, maden og alle de andre ting, som fylder i hverdagen.

Netop derfor er det faktisk vigtigt at have en fagforening. For i enhver branche, så er det fagforeningen, som varetager dine interesser – blandt andet løn. En lønforhøjelse kommer altså på baggrund af en fagforening, og at være i en fagforening øger faktisk også den løn, som du kan forvente at få.

It - studerende

Tryghed selv som arbejdsløs

Med en a-kasse, så får du trygheden af at vide, at så længe du har været medlem i et år, så kan du få dagpenge.

Sandheden er nemlig, at man i IT-branchen engang imellem ser en udskiftning på jobs. Man kan ikke altid gøre meget ved, at man bliver fyret – men man kan jo sørge for, at det ikke skal gå mere ud over økonomien end højest nødvendigt.

Ved at være i en a-kasse, så får du altså pengene, som lader dig få hverdagen til at køre rundt. Hvad end du er alene eller har familie, så er det ofte en utroligt velkommen tryghed!

Et fagligt netværk med hele landet

Kolleger kan ofte være en fantastisk ressource, når man arbejder i samme branche. Der er mulighed for at sparre over arbejdsopgaver og diskutere livet i en branche. Det er et unikt forhold, som man har, når man er kolleger.

I fagforeninger og a-kasser, så finder du også netop dette. For disse er ofte delt op i branche og det gør altså, at du kan finde nogle personer, som kender til det arbejde, som du laver og de udfordringer, som kommer med det.

Så når der er blevet implementeret nye sikkerhedsstandarder i den digitale infrastruktur på arbejdet, så er det rart at kunne snakke med nogen om det. Eller når man måske vil prøve et nyt programmeringssprog af til en opgave, så kan det være i disse foreninger, hvor du finder de IT-professionelle, som kan give gode råd med på vejen.

Arrangementer og kurser, som du ikke er vant til

Det er aldrig for sent at udvikle sig – heller ikke i denne branche. Derfor er der mange danske a-kasser, som udbyder kurser i alverdens ting.

Hvad med et kursus i at skrive CV? Det er en god evne til næste gang, der skal søges job. Eller måske et kursus i at bruge et bestemt program bedre for eksempel Photoshop? Det kan jo være supplement til CV’et og det job, som du gerne vil have.

Men der findes også andre arrangementer. Det kan være ture i teatret eller ud at spise sammen med det faglige netværk som findes her. Det kan være en fantastisk måde at samles om en branche på, uden at det altid skal handle om arbejde!

koder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *