Klar hjerne og sund krop gør dit arbejde lettere

gds11

En ting er, at din skal fungere optimalt, hvis det er den, der er omdrejningspunktet i din arbejdsdag, men noget helt andet er at kroppen også skal være sund. Når det kommer til din computer, kan du sørge for at holde den opdateret og hurtig ved at rydde op på harddisken eller finde de rigtige patches for at hjælpe den til den bedste præstation. Det kan du læse meget mere om i indlæggene her på siden.

Netop dette indlæg handler i højere grad om de ting du kan gøre for dig selv, for at holde kroppen sund og hjernen klar, når du skal arbejde og optimere den indsats du giver gennem en dag foran skærmen. 

hund med hovedet ud af bil

Få luft

Det er vigtigt at prioritere den friske luft og måske kombinere den med at få rørt kroppen og få pulsen op. For mange er det en løbetur efter arbejdet, men det kan også være noget helt andet, der tæller i regnskabet. 

Har du et kæledyr, så er en tur i skoven en rigtig skøn måde at bruge din krop på og samtidig få frisk luft og forkæle din firbenede kammerat med lidt hygge og kærlighed. Bor du ikke i nærheden af en skov, kan du med fordel køre lidt for at finde den ro og skønhed der er blandt træerne på alle årstider. Skal du køre med hunden i bilen bør du altid sørge for at have et godt hundebur i bagagerummet og eventuelt en hunderampe, så du ikke skal løfte hunden ind og ud. 

En hunderampe har flere forskellige formål, for den skåner ikke bare dig, hvis hunden ikke er vild med at hoppe ud fra bagsmækken eller selv kan komme ind, den skåner også din hund, når en skal ned. Har du en af de hunde, der har hoftedysplasi som en del af den genetiske pulje, så er det også en god ide at skåne hunden ved at bruge en hunderampe til turen ind og ud af bilen – både på de lange og korte ture. En hunderampe kan let pakkes sammen og ligge i bagagerummet, når ikke den er i brug.

billede af bil på computer

Ryd harddisken

Endnu en fordel ved turene i den friske luft er, at det kan virke som en rigtig god måde at rydde ud i din egen harddisk. Det klarer hjernen og kan være med til at skabe en naturlig afslutning på arbejdsdagen. Med lidt mental træning kan du bruge den daglige gåtur som en mulighed for at lukke ned for arbejdsdagen og lukke op for fritiden. Det giver større nærvær og mere frihed, når du har fri.

For mange – især selvstændige, der arbejder hjemmefra, kan det være svært helt at lægge arbejdet væk og holde rigtig fri. Men ligesom din computer, så har din hjerne også brug for en pause ind i mellem, hvor den kan slappe helt af og holde fri. Det kan en lang tur i naturen hjælpe dig med. Ligesom en tur i bil eller bus helt naturligt afslutter en arbejdsdag for dem, der arbejder ude, så kan gåturen repræsentere det samme for dig, der arbejder hjemmefra. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *