Sådan kommer du dine åreknuder til livs

gds11

Det kan være meget generende at have åreknuder. Ikke fordi åreknuder forårsager de største smerter, men fordi mange er generet af det kosmetiske udtryk, når de har åreknuder på benene. Åreknuder er snoede og blålilla og så buler de ofte ud i huden, som gør at de personer der bærer på åreknuderne, føler sig generet af dem.

Hvordan ved jeg, om jeg har åreknuder?

I mange tilfælde gør det ikke ondt at have åreknuder. For det meste er åreknuder kun til gene i et kosmetisk henseende. Dog kan man nogen gange godt have en fornemmelse af en træthed, uro eller tyngdefornemmelse i benene, som kan gøre det ubehageligt at have åreknuder. Åreknuder er meget nemme at få øje på og er derfor nemme at diagnostisere. Det er også derfor, at mange er generet af åreknuderne på kosmetiske vegne. Uanset om du er generet af åreknuderne på den ene eller anden parameter, kan du overveje en behandling af åreknuder.

Hvordan kan jeg få behandlet mine åreknuder?

Det er heldigvis nemt at finde muligheder til behandling af åreknuder. Der findes flere forskellige typer af behandlinger, som kan hjælpe dig af med dine åreknuder. Nogle vælger endda at få nogle af disse enestående behandlinger sammensat, så chancen for at slippe af med åreknuder er større. Dette giver også ofte et pænere slutresultat. Indgrebene kræver ikke at du er i fuld narkose og derfor virker indgrebet heller ikke så voldsomt for dig.

Forskellige typer af behandlinger

Der findes heldigvis mange forskellige typer af indgreb og behandlinger, når man skal behandle åreknuder. Nogle af de mest effektive behandlinger er:

  • Laserbehandling
  • Superglue behandling
  • Behandling med radiofrekvens
  • Skumbehandling

Disse metoder har hver især deres egen fremgangsmåde til at gøre bugt med de generende åreknuder. Med en laserbehandling bliver du lokalbedøvet, hvorefter venerne bliver varmet op indefra. Herefter arbejder kroppen selv på at fjerne åreknuderne. Med Superglue behandlingen, bliver dine åreknuder fjernet ved hjælp af biologisk superlim. Radiofrekvensbehandlingen foregår ved hjælp af varmebehandling. Skumbehandlingen får åreknuderne til at lukke af, af sig selv.

Hvordan undgår man så, at åreknuderne kommer tilbage?

Man kan ikke helt undgå, at åreknuderne kommer tilbage. Det siges at 5 procent af åreknuderne kommer tilbage på ét år. Efter flere år, kan det blive til en del. Det er derfor vigtigt at du kommer åreknuderne til livs, inden de bliver alt for dominerende. Jo færre åreknuder der er, jo nemmere er de at behandle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *